Предколедна Будапеща - Виена автобус Варна, Бургас и София

155 лв.
Одесос тур
Град: Варна
Последно посетени: 12.11.2013
Автор\на обявите: 6

Публикувани: 28.11.2013

Описание:

БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ЕСТЕРГОМ – СЕНТЕНДРЕ

ДАТА 12.12.2013 – 155,00 лв.

ДАТА – 19.12.2013 – 175,00 лв.

Програма

1 ден-Отпътуване от Варна и Бургас-16,00ч. по маршрут София – Ниш – Белград – Будапеща. Нощен преход.

2 ден-Сутринта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. В унгарската столица почти всяка сграда е архитектурна забележителност и всеки ъгъл носи своята история. Програма в града с местен екскурзовод, включваща – Площада на героите – един от най – забележителните плодащи в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36 – метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време из търговските улици ”Ваци” – пешеходна улица, с най-популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав и “Ракоци” – булевард в сърцето на „Пеща”. По желание разходка с корабче по река Дунав. Настаняване в хотела след 17,00ч.Нощувка.

3 ден-Закуска.По желание еднодневна екскурзия до австрийската столица – гр. Виена /240 км/ – един от най – романтичните градове в Европа по поречието на Дунав, в подножието на Алпите. Градът на валса, на красивите дворци и безброй музеи, столица на бивша империя, днес Виена е една от водещите европейски културни столици. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език включваща панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език език – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена; цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере - построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата – поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най – голямата и прочута катедрала в Европа; лятната императорска резиденция – двореца ”Шойнбрун” /панорамно/. Връщане в Будапеща вечерта. Нощувка.

4 ден-Закуска.Свободно време или полудневна екскурзия до Сентендре /на 25 км/ – малко ренесансово селище в бароков стил, известно с Музея на марципана, главната търговска, Вишеград/ известен с двореца на крал Матияш от 15 в., който се намира на големия завой на Дунав на 40 км северно от унгарската столица/ и Естергом – старата столица на Унгария. Връщане в Будапеща следобяд.Отпътуване за България.

5 ден-Пристигане в България.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- транспорт с автобус 3*, 2 нощувки+закуски в хотел 3* в Будапеща, гранични и пътни такси, водач по време на пътуването

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

входните такси на посещаваните обекти,

местен екскурзовод в Будапеща – 10 евро,

едночасова разходка с корабче по река Дунав – 15 евро,

тур до Виена /с включен транспорт и 3,5 часова обиколка с местен екскурзовод/ – 40 евро,*входната такса за двореца Шойнбрун не е включена

екскурзия до Естергом и Сентендре /транспорт + екскурзовод/ – 20 евро.